NEPAL USULÜ TAVUK MOMO



nepal usulü tavuk momo

Malzemeler

x 4 kişi için
12 adet Spring Home Gyoza Yufkası
Momo içi için:
1 adet Tavuk But (kemiksiz, derisiz)
1 adet Tavuk Göğüs
1 çay kaşığı Zencefil
1 çay kaşığı Chefs Season Garam Masala Karışımı
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Toz Köri
6 yaprak Kişniş
½ adet Kırmızı Soğan(çok ince doğranmış)
1 çay kaşığı Fallot Dijon Hardal
1 çay kaşığı Tuz
Momo Domates Turşusu Sos:
2 yemek kaşığı La Costena Salsa Dip Sos
1 tatlı kaşığı Lee Kum Kee Sarımsaklı Acı Biber Sos
1 tatlı kaşığı La Costena Nacho Dilim Jalapeno Biberi
4 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Acı Kırmızı Biber
1 çay kaşığı Tuz
1 adet Domates
1 adet Arnavut Biberi
Gerekli pişirme aparatı:
1 adet 193709 Yuvarlak Bambu Buhar Sepeti 25,4 Cm X 5,5 Cm

Tarif:

Tavuk but ve göğüsleri bıçak yardımı ile ya da bir kıyma makinasında iyice birbiriyle özdeşleşecek şekilde kesin. Bu bileşkenin içine momo içi için kısmında yazan malzemeleri karıştırın. Harcı +4°C buzdolabında minimum 30 maksimum bir gün kadar bekletin. Gyoza yufkalarını çözdürün. Yufkaların ortalarına harçtan yerleştirin kenarlarını ıslatarak kapatın.
Momo domates turşusu için malzemeleri mikser tipi bir mutfak robotuna koyun yüksek devirde işleme tabi tutun. Sıvı kıvamlı bir harç ortaya çıkarsa; harcı ocakta çektirerek salça kıvamına getirin.
Buhar sepetinin içi için yağlı bir kâğıt kesin. Momoları kağıdın üstüne yerleştirin. Bambu buhar sepetini 25 cm’lik kaynar su dolu bir tavaya yerleştirin. Suyun bambunun iç kısımlarına değmediğinden emin olun. Momoları bambuya dizin. Aparatın kapağını kapatın. Bu şekilde 10 dk. kadar kaynatın. Sosu ile birlikte servis edin.





Web sitesi trafiğini analiz etmek ve deneyiminizi iyileştirmek için bu sitede 'çerez' kullaniyoruz.