Tarif:
Patlıcan, kabak ve kaliforniya biberlerini ortalarını kullanmadan minik küpler halinde kesin. Sırasıyla patlıcan ardından kabak ardından biberleri yağda soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyun. İnce küpler halinde kesin ve tavaya ilave edin. Chipotle biberlerini ince ince kesin ve taze kekik yapraklarını ekleyerek üstü kapalı ve altı kısık bir şekilde sos kıvamına gelecek şekilde pişmeye bırakın.(domatesler susuz veya renksiz ise ilave su ekleyebilirsiniz).Sos kıvam alınca kenara alın.
Beşamel sos için süt ve kremayı karıştırın bir tencereye alın. Tencereye defne yaprağı, karanfil ve tane karabiber ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatın. Daha sonra soğumak üzere üstünü kapatarak bir müddet demlemeye bırakın. Bir derin tavada önce tereyağını daha sonra da unu karıştırarak bir “roux” yapın. Kaynattığınız süt ve krema karışımını süzdürün. Yavaş yavaş bu karışımı “roux” ya ekleyin. Bir çırpma telinden yardım alarak karışım sos kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Tavukları unlayın, fazla ununu aldıktan sonra çırpılmış yumurta ve süt karışımına aktarın son olarak panko ile kaplayın.(Dilerseniz Magic Seasoning Cajun Baharatı kullanabilirsiniz tatlandırmak için)Kapladığınız tavukları 180°C yağda kızartın.
Rigatonileri 10 dk kadar kaynar ve tuzlu bir suda haşlayın.
Fırın kabının ölçüsüne göre schnitzelleri kesin. Lazanya yapar gibi önce domates sos ardından beşamel sos ardından makarnalar ardından schnitzel parçaları ve ardından peynirlerden kat çıka çıka kaba eklemeler yapın. Son kata geldiğinizde bolca peynir ve beşamel sos ile tavanı kaplayın.
Üstü açık bir biçimde 170°C de 7 dk kadar pişirin. Son olarak da 5 dk kadar 200°C de pişirin.
Fırın kaplarından çıkararak ya da kaplar içerisinde servis edin.