BON CHON KORE USULÜ TAVUK KANATLARI



bon chon kore usulü tavuk kanatlari

Malzemeler

x 1-2 kişilik
Sos İçin
2 yemek kaşığı Şeker
½ çay bardağı Lee Kum Kee Soya Sosu Premium %50 Az Tuzlu
1 yemek kaşığı Mizkan Pirinç Sirkesi
1 çay bardağı Su
2 diş Sarımsak
½ çay kaşığı Zencefil Rendesi
1 çay kaşığı Great Harvest %100 Susam Yağı
1 çay kaşığı Lee Kum Kee Sarımsaklı Acı Biber Sosu
1 çay kaşığı Toz Kırmızı Biber
2 çay kaşığı Mısır Nişastası
Kaplama İçin:
150 gr JFC Tempura Unu
200 gr Buz gibi su
1 çay kaşığı Kırmızı Biber
1 çay kaşığı Kurutulmuş Sarımsak Tozu
½ adet Limon kabuğu rendesi
½ çay kaşığı Çekilmiş toz Tane Karabiber
7 adet Tavuk Kanadı

Tarif:

Bon chon barbekü sosu için sıvıları karıştırın, ardından katı maddeleri ekleyin. Sos kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dk. kısık ateşte pişirin. Ardından biraz su ile açtığınız mısır nişastasını ekleyin. Sos kalınlaşana kadar pişirin.
Tempura karışımını karıştırın. Tavuk kanatlarını kaplama karışımına bulayın ve dinlenip fazla karışımı salmaları için bir fırın tepsisine ya da tabağa çıkarın. 180°C yağda de bir dk. Kızartın, ardından çıkarın soğumasını bekleyin ve tekrar 3-4 dk. daha pişirin.
Pişirdiğiniz tavukları bir kaba alın önceden hazırladığınız sosu tavukların her yerine gelecek şekilde yayın ve servis edin.
Servis önerisi olarak tavukların üstüne susam parçaları ya da ince kesilmiş taze soğan sapı kullanabilirsiniz.





Web sitesi trafiğini analiz etmek ve deneyiminizi iyileştirmek için bu sitede 'çerez' kullaniyoruz.