Tarif:
Domateslerin kabuklarını ve yeşil kısımlarını soyun. Bir tülbent ile bohça haline getirin. Domatesleri ince küpler halinde kesin, soğanları minik küpler halinde (brunoise) kesin, sarımsağı ezin ve püre haline getirin. Zeytinyağını bir tavaya dökün önce soğanı pişirin, ardından sarımsak püresini ekleyin, soğan ve sarımsak renk vermeden hafif kokusunu verince salçayı ekleyin. Salça da kokusunu verince ocağın altını kısık ateşe alın ve domatesleri ekleyin. Pesto sosu ve salsa dip sosu da ekledikten sonra domateslerin ortasına yaptığınız bohçayı koyun. Yemeğin tuzunu verin ve tavanın üstünü kapatın. Sosu ağır ateşte 30 dakika - 1 saat arası domatesler eriyinceye kadar pişirin. Sos kıvama geldiğinde tadını kontrol edin. Bohçayı çıkarın, ocağın altını kapatın ve tereyağını ilave edin.
Makarnaları 3 dakika tuzlu kaynar suda pişirin. Sosun içine alın.
Sosu iyice çektiğinde 1-2 dk kadar, tabağa alın, üstüne parmesan peyniri dökerek servis edin.