Tarif:
Somon için:
Somon balığının dersini alın, her yerine değecek şekilde tuz ve şeker ile kaplayın. Ardından dereotu havuç ve rezene rendeleri ile somonu kaplayın. Somonu delikli bir tepsiye altına gastronom ekleyerek streç filme sarılı biçimde yerleştirin. Somonun üstüne bir ağırlık yerleştirin ve her gün ağırlığa değen yüzünü çevirmek üzere +4 dolapta 2 gün boyunca saklayın.
Turşulanmış Turp ve Pancar için:
Beyaz şarap sirkesine şeker ve tuzu ekleyin homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Turp ve Pancarları bu karışımın içine koyun ve min. 30 dk. kadar bekletin.
Sandviç Hazırlanışı:
Somonları büyük küpler halinde kesin, geri kalan malzemeleri minik küpler halinde kesin. Dereotlarını ince ince kıyın. Malzemeleri bir mayonez tenceresinde birbirlerine karıştırın.
Dilim ekmekleri kızartın üstlerine hazırladığınız somon karışımını koyun. Servis edin.