Tarif:
Tencerenin içine berrak tavuk suyunu koyun. Zencefilin yarısını şeritler halinde doğrayın öteki yarısını rendeleyin. Sarımsaklardan birini ince doğrayın ötekisini ise bıçak ile iyice kıyın. Taze soğanlardan birinin yeşil yapraklarını ince ince kesin kalan yeşil yaprakları tavuk suyuna ilave etmek üzerek kenara alın.
Yumurtayı bir tencerede 6 dk. Kaynattıktan sonra çıkarın soğuk suya alın. 10 dk. kadar soğuk suda bekletin. Beklettiğiniz yumurtayı soyun ve bir kaba alın. Dört yemek kaşığı soya sos, bir diş sarımsak, zencefil rendesinin yarısı ve pirinç sirkesi ile bir saat marine edin. Marinasyon suyuna teriyaki sos ve şekeri de ekleyerek tavuk göğüslerine sürün. 180°C fırında 12 dk. kadar pişirin.
Ramenin yapımı için tavuk suyunu ısıtmaya başlayın. Suyun içine sarımsak, zencefiller ve taze soğan yapraklarını ilave edin. Su kaynama noktasına gelince tekrar süzdürün ve temiz bir tencereye geri boşaltın. Suyun içine kalan soya sosu ve susam yağını dökün. Ramen eriştelerini 3 dk. kadar bu suda haşlayın ve çıkarın. Servis edeceğiniz kaba yerleştirin. Son olarak suyun içine Uzak Doğu sebze karışımını ilave edin. 3 dk. kadar bu şekilde pişirin(bu aşamada eğer çorbanın kıvamını daha yoğun yapmak isterseniz nişasta ekleyebilirsiniz). Yine süzgeç yardımı ile haşlanmış yumurtaları ramenin buharında ısıtın. Kırmızı pul biberi de ekledikten sonra son kez yemeğin tadını ve tuzunu kontrol edip tabaklayın.
Tabaklara yerleştirdiğiniz ramen eriştelerinin üstüne ortadan ikiye kesilmiş yumurtaları, ince kesilmiş taze soğanı, soya filizlerini, yaprak gibi kestiğiniz fırınlanmış teriyakili tavukları ve kişniş yapraklarını ekleyin. Ramen’in suyunu ekleyerek servis edin.
Opsiyonlu olarak misafirlere Sriracha sos ve Hoisin sos verin.