Tarif:
Soğan turşusu için şeker, tuz ve kırmızı şarap sirkesini kaynatın, içine jülyen kestiğiniz soğanları acı biberi, defneyaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Bir kavanoza aktarın. Soğumasını bekleyin. Soğuyunca kapağını iyice kapatın. Kavanozu +4⁰C’de dolaba kaldırın. Bu şekilde minimum bir saat servis etmeden bekletin.(Zaman geçtikçe soğan turşusunun tadı artacaktır.)
Tavukları ve soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Bebek turpları ortadan 4 e bölün. Bir tavada önce soğanları ardından tavukları soteleyin, son olarak turpları ekleyin 3 dk. kadar pişirin. Bu 3 dk. içinde Taco kabuklarının nemini almak için 150◦C fırında ısıtın. Tavadaki tavuklara teriyaki sosu ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tavuklar piştiğinde tavadan alın. Şifonat kesilmiş maskolin ve önceden hazırladığımız soğan turşu ile bir kaşık yardımı ile fırından çıkardığınız tacoları doldurun. Servis edin.